Zonterapi

Zonterapi 60 min – 500 kr.  Utförs av Chante

Vad är zonterapi/reflexologi?

Zonterapi, eller reflexologi som det heter internationellt, går ut på att genom tryck och stimulering på specifika punkter av fötterna kommunicera med motsvarande organ eller kroppsdel via nervändarna. Varje fot är indelad i 5 vertikala zoner som anses representera varje kroppshalva. Trycket stimulerar och hjälper till att vidmakthålla homeostas, jämviktstillstånd, så mycket som är uppnåeligt för varje enskild individ.

Väldigt logiskt egentligen: De organ som man finner i kroppens vänstra sida, så som hjärta, mjälte osv finner man också på den vänstra foten och vise versa.

Tänk dig fotsulan som som en hel kropp där toppen på tårna representerar hjärnan, den laterala sidan av foten under lilltån representerar axlarna, på högra foten strax under trampdynan hittar man levern osv.
Användningsområden:

Stress
Värk i axlar, skuldror rygg
Huvudvärk/migrän
Muskel- och ledbesvär
Menstruationsrubbningar
PMS
Tennisarmbåge
Hudbesvär
Störningar i mag- och tarmsystemet
Barnlöshet
Gall- och leverbesvär
Hur går en behandling till?

Behandlingen börjas alltid med en dialog där du berättar vad du vill få hjälp med.
Du tar endast av dig på fötterna och lägger dig tillrätta på massagebänken
Jag använder Aloe Foot Creme och börjar med att göra avslappningsövningar på fötterna för att initiera en kontakt. Sedan börjar själva tryckningarna på specifika områden på foten, beroende på vad du behandlas för.

En behandlingssession tar 60 min och rekommendationen är att fullfölja en serie på 5 – 6 behandlingar för att uppnå maximal effekt.

OBS! Beskriv gärna vad du vill ha hjälp med under rubriken ”Fritext” i samband med bokningen!